Volem mostrar, especialment aquest dia, el nostre rebuig vers les desigualtats, les violències masclistes, la precarietat, el racisme, els models de sexualitat rígids i excloents, la divisió sexual del treball, els models de consum, educació i família hegemònics i totes aquelles situacions que, lluny de posar la vida al centre, oprimeixen i violenten la vida de les persones i destrueixen el medi ambient.
El cooperativisme posa l’accent en valors com el suport mutu, la igualtat i equitat, la solidaritat, la democràcia…, és un moviment compromès amb el benestar de les persones, les quals són al centre de l’activitat econòmica (no pas el lucre), de manera que qüestiona les lògiques capitalistes i patriarcals. No es pot desvincular el cooperativisme del foment de la igualtat o l’equitat de gènere, ni tampoc de la revisió de les relacions de poder entre homes i dones. Responem des del cooperativisme cada dia construint una economia feta per persones i per a les persones.
Per tot això, tal dia com el 8 de març, donem suport a la vaga de la següent manera:
. Difonent la convocatòria i el manifest a través dels nostres canals de comunicació.
. Traslladant l’argumentari de la vaga a les persones amb les que treballem en els diversos projectes comunitaris relacionats amb la sostenibilitat, l’escletxa digital, la gestió d’equipaments, el reallotjament, la moneda social, etc.
. Aturant-nos en la nostra activitat laboral el 8 de març per fer notar que “Ens aturem per canviar-ho tot”.
I també fent vaga formalment, les persones membres de la cooperativa que així ho han decidit.