Notícies

Notícies2021-02-16T12:46:41+01:00

“Sembrant la sostenibilitat en el terreny cooperatiu”

Sembrar, cooperatives i sostenibilitat són paraules molt potents que no sempre van connectades. Quan això passa s’activen moltes possibilitats de millorar el sól, fer créixer i generar fruits que retroalimentaran el procés. Hem fet servir aquesta metàfora agrícola que permet entendre què estem parlant d’incorporar la mirada i la pràctica de la sostenibilitat en els processos socials. Així ho ha recollit Doris Boira a l’article que porta aquest títol, “Sembrant la sostenibilitat en el terreny cooperatiu”, per a la revista Quaderns

LA TACA D‘OLI es presenta “digitalment” amb el suport del projecte Singulars

latacadoli2020.com és el nou espai digital que acull l’aposta cooperativa de La Fàbrica per acompanyar la transició sòcio-ambiental als territoris des de l’economia circular. A finals de 2019 la convocatòria del Singulars va permetre l’impuls necessari per tal de donar continuïtat a la trajectòria de la cooperativa  en intervencions al voltant de la sostenibilitat des de serveis i equipaments de proximitat. Ara, un equip professionalitat de 4 dones de diferents procedències culturals vinculades al B-Mincome -projecte d’innovació social que havíem gestionat

Reprenem els Escocells per “FER CRÉIXER EL BENESTAR AL BARRI”

EL PROJECTE D’ESCOCELLS DEL BESÓS REPREN LA MARXA DE “FER CRÉIXER EL BENESTAR AL BARRI”, DESPRÉS DEL CONFINAMENT, AMB UNA BONA VALORACIÓ DEL PROCÉS AMB L’EQUIP DE “LA TACA D’OLI” 1 de juliol 2020 Primer de juliol i primera retrobada al Casal de Barri del Besós, després del confinament, del veïnat amb l’equip de La Taca d’Oli de La Fàbrica cooperativa amb qui van desenvolupar un procés de plantació i vallat d’escocells al C/ Cristobal de Moura, on s’ubica el Casal.

La Fàbric@ impulsa un crowdfounding per a sostenir 10 horts populars a Bogotà

AQUESTA És una campanya per a sostenir 10 hortes populars a Soacha i Ciutat Bolívar, Bogotà. Es volen recollir diners per sostenir aquestes 10 hortes amb què alimentar 343 famílies, és a dir més de 1.000 persones, amb pocs recursos econòmics. És una acció per promoure la sobirania i la seguretat alimentària, i així mateix contribuir a el procés de pau des de les economia solidàries. La situació que es viu als barris esmentats, és una situació greu ja que són

La Fàbrica participa en el cicle on line “Com transformar el sistema alimentari en temps de pandèmia?” des del projecte LA TACA D’OLI

La participació de La Fàbrica  es dona en la segona sessió cel cicle dedicada a plantejar “Alternatives per a universalitzar una cistella alimentaria saludable i sostenible als barris” de la mà de Norma Esteve, com a veïna del Besós i treballadora de la cooperativa a LA TACA D’OLI;  projecte enfocat a estendre la sostenibilitat al Besós-Maresme en el marc del programa SINGULARS dels Ateneus Cooperatius amb l’ocupació en economia circular com un repte central en l’actual context de canvi climàtic i

Reflexió sobre la Seguretat Humana

Cooperativa La Fàbrica va impulsar el 2017 aquest espai de reflexió sobre Seguretat Humana en el marc de les Energies Comunitàries. Actualment s'ha constituït un espai permanent de reflexió, debat i recerca que agrupa diverses persones, professionals que treballen en diversos serveis, així com en diverses dinàmiques comunitàries. El nostre propòsit és aterrar i concretar aquest concepte i les pràctiques derivades als nostres barris i pobles. Aquest és un primer assaig de reflexió.

Treballar en l’àmbit de l’economia circular per a fer circular l’economia

2a Fira d’Economia Social i Solidària del Districte de Sant Andreu Aquest diumenge Cooperativa La Fàbric@ serem una de les moltes empreses presents, virtualment, a la 2a Fira d’Economia Social i Solidària del Districte de Sant Andreu, que s'ha generat prèviament amb les entitats de la XES Sant Andreu, en col·laboració amb les escoles del Districte i de forma participativa amb la comunitat. El missatge conjunt que difondrem és que aquesta pandèmia ha arribat quan som ja moltes les entitats, empreses